Nu börjar projektet bli verklighet

Den 5 november hämtades sargen till arenan i Stockholm. Jobbet utfördes av Robert Svensson (på bilden) och Daniel Hallblom med hjälp av Peter Hallblom fastigheter. 

Stöd projektet med ideéllt arbete

Så här långt har vi fått ihop över 6 miljoner kronor till projektet.  Budgeten som är satt utgår från att allt arbete med arenan är betalt arbete och utifrån det saknar vi 1,5 miljoner för att slutföra projektet. Projektgruppen har därför beslutat att dela upp det i två faser där vi först bygger arenan och i andra fasen installerar solcellerna och kylsystemet. Det ger utrymme att söka pengar en gång till från flera fonder mm. Om vi kan göra delar av arbetet ideéllt så hjälper det också att minska kostnaderna.
Se nedan vad du skulle kunna hjälpa till med och kontakta sedan projektgruppen. (se längst ned på sidan för kontaktuppgifter) 

Betala in bidrag till multisportarenan

Bygglov och nyttjanderättsavtal är klart. Nu har vi några delar kvar att ordna. Där är bland annat att få tillgång till de medel som vi behöver. Här kommer ni in, vi behöver sponsring från privatpersoner och företag. 
Klart att du vill vara med och bidra. Ju mer sponsormedel vi kan få,  desto mindre risk att vi behöver banklån t. ex. Betala in det du känner att du kan bidra med. 

Betala in antingen via:

  • Insättning via kontonr: 8024-2 404 026 912-0 (Swedbank, Bjursås sparbank)

  • Eller bankgiro: 5980-4815

Betala gärna in så snart som möjligt, helst innan årsskiftet. Det är också såklart ok att betala in i omgångar. Det är på gång med swish också men det är inte helt klart. 

Viktigt! - att tydligt skriva namn om du önskar få dit namn på Möjliggörarnas vägg. 

Sponsorer

Att bygga arenan är ett stort projekt som kräver stöd. Här kan du se de fantastiska företag och organisationer som sponsrat projektet. Klicka på loggan för att komma till deras hemsidor. Gå in och stöd de företag och organisationer som hjälper oss att bygga arenan. 
Har ni sponsrat men er logga saknas här nedan? Skicka då in loggan till framtidilighed@gmail.com så lägger vi till den här. 

Multisportarena

I början på december 2022 fick vi en glädjande nyhet att Allmänna arvsfonden beviljade 4,1 miljoner kronor till vårt projekt, en självförsörjande konstfrusen multiarena! Tanken är att solceller ska skapa energi som i sin tur ska hålla igång konstfrusen yta på vintern. Nu gäller det att få ihop resten av medlen, ca 3-4 miljoner till. Via kommunen, sponsorer, Riksidrottsförbundet mfl. För nu ska vi väl få till en arena där det ska kunna bedrivas idrott för skolans elever, skridskoåkning och fotboll mm. Ett stort lyft för byn. Tanken är att vi ska dela med oss av arbetet under färden. Men också att se viljan att hjälpa till, proffesionellt och ideellt! Välkomna att följa resan.

Sponsring

Har du ett företag som vill synas i samband med multiarenan? Vi arbetar för fullt för att täcka upp medel för det vi budgeterat för. Allmänna arvsfonden har gett oss ett STORT bidrag men vi behöver mer. Vad får du? Du syns o nämns i allt arbete med arenan, vi kommer ska en ”möjligheternas vägg” där företag och privatpersoner som sponsrar kommer få sitt namn med som en del i att möjliggöra detta. Vill du lämna en sponsring eller få mer information? Kontakta Jessica Johansen på 070-5976008, alt. Skriv PM här. Alla medel är medel mot våran utveckling av byn och byggnationen av multiarenan. Hoppas vi hörs!

Riksidrottsförbundet

Vi fick ett glädjande samtal i februari 2023 från Riksidrottsförbundet som meddelade att de är positiva till projektet och kommer bidra med medel. När bidraget betalas ut beslutas i september. Antingen får vi medel då eller i början på 2024, beroende på deras kassa och i vilket läge vi befinner oss i då. Idag muntligt besked men med ok att lägga på sociala medier! Tack för att ni tror på detta. Vi är på rätt väg!

Projektgruppen

Har ni frågor eller funderingar? Kontakta gärna någon av oss i projektgruppen.

Ni kan också skicka ett mail till framtidilinghed@gmail.com

Jessica Johansen

Framtid i Linghed

Sponsring, tillstånd mm

070-597 60 08

Daniel Hallblom

Lingheds IF

Praktiska frågor kring bygget

070-201 16 42

Robert Svensson

Lingheds IF

Praktiska frågor kring bygget

070-256 34 81